DIY Pepparmint & Cinnamon - Body Scrub

Hej! Nu har jag hittat på ett julklappstips! Nämligen Mint och kanel - scrub (Pepparmint & Cinnamon - Body Scrub) Ingredienserna jag använder till basen är: 
1. Grovkornigt hushållssalt (Falksalt) 
2. The Body Shop (oparfymerade) massage- olja 
Detta var den sortens olja jag hade hemma, men/och vilken olja som helst funkar i princip. Olivolja är den jag har hört brukar användas som bas. 
3. Eco body lotion. Vilket också kan bytas ut till valfri lotion som du har hemma. Jag valde denna då den är lätt parfymerad (eftersom att vi själv ska tillsätta doft på annat vis) och för att den innehåller olivolja. 
Så nu har vi de tre huvudingredienser som man använder som bas till ens Body-scrub. Men först måste vi ha någonting att lägga scrubben i när den är klar. Jag tog en glasburk (en sylt-burk) med lock såklart. Jag tänkte också ge ett bra tips på att få bort etiketten som brukar sitta på burkarna. 
Gör såhär: Lägg burken i varmt vatten, och vänta en stund. Försök sedan att skrapa bort etiketten genom att gnugga tummen över (de mesta ska bort!)
Sen gör du såhär: Ta en bit hushållspapper och sedan lite olivolja (jag tog den olja jag hade tillgänglig, nämligen The Body Shop massage-olja) och sedan gnuggar man runt det där så länge man orkar tills ytan är någorlunda fri från klistret. Torka med fuktig papper, och sedan torrt papper/en handuk. 
Nu går vi vidare till blandningen. Jag mätte saltet efter hur stor burken var och försökte tänka mig för hur mycket salt jag ville ha jämfört med resten av ingredienserna. Det mesta av scrubben ska bestå av salt (enligt mig) 
Jag delade upp saltet i två burkar (eftersom vi ska göra lager) 
Sedan kommer det roliga! När du hällt i saltet, så blandar du ut det med din olja, och din lotion, tills det blir den konsistent du vill ha (helt upp till dig!) Sedan så valde jag att använda pepparmintarom från Dr. Oetker i den ena skålen, 
... och kanel (valfri) i den andra. Blanka rikligt med kanel eftersom att man vill ha en skön kontrast mellan brun och vit i burken. 
Sedan när du har dina två blandingar så varvar du såhär (när du häller i burken):
1. Några teskedar av kornsaltet
2. Vit scrub
3. Några teskedar kornsalt 
4. Brun scrub. 
och börja om från början ^ 
Jag klantade till det genom att inte lägga kornsalt emellan lagren, och då blandades lagren. Tänk också på att försöka trycka till lagret efter att du fyllt på, så att de sitter så tajt emot varandra som möjligt. Det var det! Perfekt och billig present i julklapp! Gör en fin etikett och sätt fast med något snöre runt locket! (använd inte fler klisteretiketter... if you know what I mean...) 
DIY - Pepparmint & Cinnamon - Body Scrub! 
 

Tvinnad frilla, och old-style photo.

Hallooooåååh. Det här är min fina "nyss-duschat"-frilla. Gör små krussedulliga pippelottor. Tvinnar håret bakåt, längst efter öroren, och sedan som en öggla, och hårsnodd på det. Bra tips för dig som inte vet vad du ska göra av långt hår efter att du tvättat håret. Man kan sova i dessa också eftersom att de inte sitter så tajt mot huvudet. Gillar effekter jag gör med bilden. Ser lite old-style ut. Fast.. ändå inte.. 
 

RSS 2.0